Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 videókért katt a képekre

 

Kép

Sikeres terelő ösztönpróbás

a képességvizsga dátuma: 2007.09.01. Székesfehérvár


 

 

 

 

 

 

. Kép

Sikeres képességvizsga szürke marhával

2009.06.01

Rákóczifalva

 

 

Ugyanitt beneveztünk a terelőverseny kezdő osztályába is. Ezt a versenyt feladtam, mert úgy éreztem még nagyon rutintalan vagyok egy ilyen feladathoz.

 

 

 

 

 

 

MEOE MAGYAR PÁSZTORKUTYÁK MUNKAVERSENYE EGYÉB FAJTÁK KATEGÓRIA Kezdő osztály 2008.06.21. I. helyezés 148! ponttal (alaptermészet maximális 50 pont + 98 pont engedelmesség feladatok "B-ágazat".), és csak az apport miatt volt 2 pont levonás, mivel nem a szabályzatnak megfelelően adta vissza az apport tárgyat.

2008.08.02. Ugyanaz a verseny II. forduló, majd ugyanaz az eredmény.


AGILITY:

 

Több versenyen is indultunk már, és begyűjtöttünk sok-sok D-t, ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a munkájával, mivel egy remekül irányítható, megfelelően gyors kutya, és ha belegondolok mennyire ritkán jutunk el egy agility edzésre, megdöbbent mennyire gyorsan tanulja ezt a munkát.

 

Kép

Hosszú évek után

2008. évi Országos Bajnokságon , immár Bubuval léptem újra az agility pályára, ahol rá kellett ébrednem, hogy még bőven van mit tanulnunk akkor is, ha már rendelkeztem némi verseny rutinnal Rádöbbentem, hogy a hét év kihagyás nagyon hosszú idő volt, és ez idő alatt nagyon sok új technika született, amit próbálunk majd elsajátítani.

 

 

 

  Kép

 

 

 

2008.11.15.-én a Műfüves bajnokságon az agility  futamunk  remekül sikerülhetett volna, sajnos 4 akadállyal a vége előtt elrontottuk.

 

 

 

 

Kép

 

 

A jumping  futamunk pedig ráébresztett, hogy még a slalom sem az igazi.

 

 

 

 

 

  Kép

 

:

2008.12.07. DOGFIT KUPA jumping:

hát igen, hiába figyel a kutya, ha a gazdi még nem tanulta meg vezetni.

 

 

 

 

 

Kép

 

Agility futam:

gazdi még mindig képtelen jól vezetni a kutyát, aki pedig nagyon szeretne jól teljesíteni.

 

 

 

 

 

 Kép

Legjobb eredménye:

 

 

CSEPEL JÓTÉKONYSÁGI KUPA (nem hivatalos verseny) A1 maxi II. helyezés.

 

 

 

 

 

 Kép

 

2009.06.20 IMCA válogató,

Open agility: ha esetleg nem felejtettem volna el a pályát a vége előtt 3 akadállyal még jól is sikerülhetett volna.

 

 

 

 

   Kép

 

 

OPEN JUMPINGban

 

pedig egyszerűen ismét nem megfelelően vezettem

 

 

 

Összességében mégis nagyon elégedett vagyok az agility munkájával, hiszen edzésre általában havonta 1-2 alkalommal járunk, mégis látom a folyamatos fejlődést, már csak nekem kéne felnőnöm az ebhez.

 

FRISBEE:

 

Mivel  kutyám már betöltötte az egy éves kort, gondolkodtam rajta mit is szeretnék vele sportolni, az agilityn kivül. Kutakodtam egy kicsit a neten, ahol ráakadtam egy-két érdekes videóra, ahol kutyák táncoltak,  "repkedtek" valami korong után, mindezt zenére. Azonnal megtetszett, és utána jártam, hol is lehetne valami hasonlót elsajátítani. Keresgélésem eredményeképp, 2008.02.26.-án részt vettünk az első frisbee edzésünkön.

Pár hónapon belül rájöttem, hogy  ez a leginkább nekünk való, és talán párosunk legkiemelkedőbb sportja.

Ezen belül is elsősorban a freestyle, a mi fő versenyszámunk, amiben már jó néhány eredményes versenyünk volt.


2008.05.04. Kép

Tápiószentmárton

életünk első free versenyén kezdő osztályban II. helyezés. A sors fintora, hogy innentől kezdve haladó osztályban kell indítani a kutyát, mivel az első 5 helyezésben szerepelt. Ráadásul a freestyle mindig a távolsági dobássorozattal együtt, összetett eredményként értékelendő, ami viszont nekünk kevésbé megy jól. Így hiába magas a freestyle pontunk, mivel távolságiban általában kevés pontot, illetve abszolút nem gyűjtünk pontot, az összetett eredményünk ennek megfelelően leértékelődik.

 

 


Kép    2008.06.27. Budapest,

Városliget, VB kvalifikációs

Verseny:

összetett  VII. helyezés (csak freestyle I.-III hely között),bár ekkor még nem túl kifinomult a mozgásunk, de  már lehet érzékelni,hogy jó úton járunk.

 


Kép

 

 

 2008.08.09.-10. II. MONOR KORONG KUPA  haladó osztály  összetett I. helyezés (kivételesen a távolsági is jól sikerült)

 


 

 

 

Kép

2008.09.18.-20.  USDDN EURÓPA BAJNOKSÁG  OPEN  osztály 44 indulóból összetett 27.helyezést sikerült megszerezni, amire nagyon büszke voltam, hiszen zömében külföldi versenyzőkkel mértük össze tudásunkat, akik esetleg már több év rutinával is rendelkeznek. Ezen a versenyen számomra külön élményt nyújtott az a hangulat, mely az egész versenyt jellemezte. Mintha a versenyzők nem is versenyen lennének, hanem valamilyen nemzetközi találkozón, bulin. Szívembe a Hollandok lopták igazán magukat, fantasztikus humorérzékükkel, és frisbee tudásukkal.

Humorérzékük kinyilvánításaképp Bubu kapott tőlük egy emlékkorongot, Kép mivel mint kiderült, egy tejtermékük neve "BUBU" és ehhez tartozik egy reklámének is, melyet a korong átadásakor még el is énekeltek tiszteletünkre. Természetesen ezen korongot a mai napig ereklyeként őrzöm a többi dedikált EB-s koronggal együtt. S bár maga a story vicceske volt, én mégis nagyon meghatódtam.

 

 

2009.03.25. Az év nyitó versenyén  Kép

úgymond nem igazán sikerült jól szerepelnünk (bár ebben némi szerepe volt a ténynek, hogy elfelejtették a versenyzőket tájékoztatni a szabály módosításról, és az orkán erejű szélnek is). Viszont láthattunk remek külföldi előadásokat is, melyek ráébresztettek minket, hogy van mit tanulni még.

 

2009.04.25. BELATAR'S KUPA Kép összetett III. helyezés, ami számomra elég meglepő volt, hiszen ennyire siralmasan, összeszedetlenül már régen nem dolgoztunk. Csak kicsit tudta jobban Bubu a kűrünket, mint én.  Ami számomra nagyobb örömöt okozott, hogy végre a távolsági versenyszámban is sikerült jól szerepelnünk, így ebben a versenyszámban a II. helyen végeztünk.

 

 

 

: Kép 

2009.05.30. I.SMARAGD Kupa: freestyle összeett I. helyezés. Talán
pályafutásunk legjobban előadott kűrje volt. Úgy érzem ez a zene egyik legjobb választásunk, mind ritmusban, mind stílusban.

 

 

 

 

2009.07.05. I. DUNASZENTPÁL KUPA freestyle II.hely, ami azért nem rossz eredmény, hiszen erre a versenyre Bubu torokgyulladása miatt nem készültünk, így a teljes kűr improvizáció volt. Ráadásul az I. helyezett ismét csak a distance futamával tudott minket megelőzni, DISTANCE II. hely, valami csoda folytán ez a futamunk is egész jól sikerült.

Egy fantasztikus hétvégét tölthettünk Dunaszentpálon, ahol a falu kis létszáma ellenére is, olyan fogadtatásban volt része eme sportnak, amilyen fogadtatásban még talán sehol nem volt része. Még a szervezők is meglepődtek, mikor az egyik tv csatorna riporterei megjelentek, és felvételeiket   az esti híradóban leadták

 

 

 

 

Kép

 

2009.08.16. Kathy Miller emlékverseny. Sajnos csak az első körben hoztuk a megszokott formánkat, így a dobogóról is lemaradtunk. De számomra a nap fénypontja az volt, mikor első körünk után Mike Miller személyesen keresett meg, hogy gratulálhasson "Very, very nice job"

Ez többet ért bármilyen serlegnél, hiszen neki az Ő, sajnálatos módon elhunyt felesége tiszteletére állítottuk ezt a kűrt össze.

 

 

 

SKYHOUNDZ EC 2009.08.22.-23.

Kép

Freestyle: összetett ötödik helyezés. Első körünkben még hoztuk a formánkat, bár az esőtől felázott talaj nem tett jót egyik versenyzőnek sem. Sajnos a második körre teljesen lehangolódtam, és ez a munkánkra is kihatott.

Distance futam: 17. helyezett, mondjuk nálunk már ez is valami.

 

 

Kép PALOTA KUPA 2009.09.12.

(Duna-Tisza Kupa sorozat második állomása)

Freestyle összetett 3.hely.

Érdekes verseny volt, mivel 1/ a versenykiírás szerint filmzenére kellett dolgozni, 2/ csak elképzelésem volt, semmit nem gyakoroltunk erre a versenyre.

Összességében elégedett voltam az előadásunkkal, bár rájöttem fehér korongot nem szabad használni, mert  a kutya nem veszi észre.

 

ROGZ KUPA 2009.09.17.

Kép (Duna-Tisza Kupasorozat harmadik, végső állomása)

Na ez a versenyünk volt a terápiás verseny. Mielőtt a free kűrök jöttek volna, sajnos a hátunk mögött rendezett lovasrendezvényen elkezdték durrogtatni az ostorokat. Bubunak a tavalyi szilveszterén volt egy kellemetlen élménye, azóta kissé rosszul reagál a durrogásokra.....

Már annak örültem, hogy a ketrecből ki tudtam csalni a korongokkal. Majd elkezdtük az abszolút improvizációs kűrünket, melynek elején hirtelen nem is tudtam mit csináljak?! Kivigyem a kutyát, vagy megpróbáljak vele tovább dolgozni????? Úgy döntöttem ez lesz az egyik legjobb terápia. Tehát folytattuk, bár a munkánkon látszott, hogy valami nincs rendben. De döntésem hatékonynak bizonyult, mivel a végére már Bubu belelendült a "meló"-ba. Bár ezen a versenyen utolsók lettünk, végtelenül boldog voltam, hogy nem menkült el és megértette, hogy ha fél, akkor is tudunk jót játszani, és inkább a játékra figyelt mint a félelmetes hangra.......Ráadásul a distance futamra már nem is vittem be, mivel a bal hátsó lábán a körme visszahajlott, ami megnyomott egy izületet, így lesántult. Helyette beálltam bírálni.

Ezen a napon az eredményhirdetésnél a DUNA-TISZA KUPA versenysorozat végeredményét is kihirdették, mely összesített eredmények alapján Bubu Freestyle összesített 2. helyen végzett.

Reméljük jövőre ez a sorozat még jobban fog sikerülni.

 

 

 

.


                          

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hajrá

(egy titkos hodoló, 2010.06.03 17:15)

látjátok!! SIKERŰLT!!! Ügyesek vagytok, és tudod: Akárhogy is fáj??!! BUBKA A SZTÁR!!!!