Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy Éva vagyok, és közel 22 éve kutyázom.

Gyermek koromban a "búvár zsebkönyvek" sorozat "kutyák"  c kiadványában beleszerettem a collieba, de mivel szüleim nem engedtek kutyát tartani, csak akkor tehettem meg, amikor már elköltöztem otthonról.

Ekkor került hozzám életem első kutyája - Caracasi Black Cyras, A COLLIE -, aki tulajdonképpen bevezetett a kutyázás örömeibe.

Megtanultam, hogyan legyek jó gazda, hogyan tanítsam, oktassam a kutyámat, és hogy legyek kúltúrált kutyatartó.

Későbbiekben beleszerettem a sheltie és a border collie fajtába, azóta is ezzel a két fajtával foglalkozom.

Elsősorban a sport felé orientálódok, de tenyésztéssel is foglalkozom, bár nálam ritkán születik alom, mégis igyekszem a show és a munkavonal arányát egyensúlyba helyezni.

Jelenleg egy 13 éves sheltie szukám van, Ő már ivartalanított, és egy border collie szukám, aki  2éves múlt, és számomra a jövő reménysége.

Saját kutyáimon kivül néha kerül hozzám átnevelésre egy-egy "idegen"  kutya is, általában olyan problémásabb ebek, akik 1-1,5 éves korukra sem tudnak még szót fogadni. Ezen ebek átképzésében Bubu nagy segítségemre van, és mindig jó érzés amikor látom, hogy tanácsaimat a gazdik megfogadják, így amit Mi elkezdünk a kutyával, azt a gazdi "fejezi" be, ezáltal egy boldogabb párost alkotnak. Bár semmilyen kiképzői oklevéllel nem rendelkezem, mégis eredményesek ezek az átképzések, mivel általában a kutya személyiségének megfejtésével, arra az egyedre dolgozom ki az átképző programot. Természetesen csodát nem tudok velük művelni, legfeljebb elindítom a kutya és a gazdája közötti kapcsolat fejlődését, innen már minden a gazdin múlik.

 

"KUTYA NÉLKÜL LEHET ÉLNI, DE NEM ÉRDEMES!"

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Fantasztikusak!!!réka

(réka, 2014.11.02 07:17)

Fantasztikusak!!!!réka

Fantasztikus!!!!

(Briliáns, 2009.06.09 09:27)

Minden elismerésem a Tiétek! A honlap nagyon szép a verseid pedig elképesztően jók!!!
A Bubuval elért eredményeitekhez nagyon nagy gratuláció! Ha fantasztikus a kutya és szuper a gazdi ez lesz belőle.:-) Kiváló!!!
Az élet minden területén kívánok Neked sok-sok örömet, sikert és boldogságot!
Puszi
Anita és a Sherborne Kuttyok

Hurrá

(Etuska, 2009.05.25 12:29)

Ez igen. Ez egy szép, és igényesen elkészített oldal. Gratulálok hozzá, és kívánok sok sikert, no meg persze kitartást!