Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hosszas téli kényszerszünet után újra beindul a................................... FRISBEE - SZEZON

 

2010 Április 04. I. VECSÉS KUPA /  Freestyle összetett III.hely

Kép                   

Idén előszőr, a Vecsés

Kutyaiskola területén

megrendezett versenyen

léptünk "ringbe".

Úgy érzem,  annak

ellenére, hogy télen

kevesebb lehetőségünk volt

felkészülni, mégis egy igen technikás kűrt sikerült összeraknunk. Nagyon

örültem, hogy a második körben sikeresen tudtuk bemutatni

kűrünk legújabb és egyben legnehezebb elemét is, bár a kűr többi

része sem volt egyszerű. Minden elismerésem Bubkáé, nagyon

kitett magáért, még akkor is amikor sajnos egy megszédülés miatt

majdnem elájultam a pályán. Emellett nagyon örülök, hogy a verseny ideje

alatt, sikerült e sport legfontosabb mottóját szem előtt tartanom:

 

 

"HA KUTYÁD ÚGY ÉRZI EZ CSAK JÁTÉK,

 

 

TUDHATOD, HOGY JÓ MUNKÁT VÉGEZTÉL" 

 

 

VIDEÓ KÉSŐBB!

 

2010.05.29-30. DOG CHOW EUROFLITE CUP (Világbajnoki kvalifikációs verseny) FREESTYLE ÖSSZETETT  I. Hely

Képezen a versenyen, azt

hiszem eddigi 

pályafutásunk

legjobbját nyújtottuk.

Bubka fantasztikusat

alkotott, az első körben 1

db ejtett korongja volt, sajnos a második körben már 3-4 is akadt, mégis

tovább tudtuk fokozni a közönség lelkesedését. Úgy érzem 2 év kemény

munkája érett be ezzel az eredménnyel, bár ettől az eredménytől sem

többnek, sem kevesebbnek nem érzem magam, mégis nagyon büszke

vagyok, hogy nemzetközi mezőnyben is sikerült jól szerepelnünk.

Mivel ez a verseny egyben kvalifikáció is volt a szeptember

végén Amerikában tartandó Világ Bajnokságra, így mostantól erre a

versenyre is készülünk, remélve hogy nem hozunk szégyent a magyar

frizbi sportra..

2010.06.06. DOG CHOW GYEREKSZIGET KUPA  BUDAPEST

Kép

 A Dog Chow Cup sorozat második fordulója a Gyerekszigeten került megrendezésre. Mivel a közönségünk elsősorban a gyermekek voltak, ismét a játékosságé volt a főszerep. Ebből kifolyólag egy olyan versenyszám is napirendre került, mely a Flydogs Hungary vezetőjének fejéből pattant ki. Biztosan emlékszik még mindenki gyermekkori iskolai játékunkra, amikor 8 "osztályt" kell végigjárni egy kavics és némi ugrálás segítségével. Ugyanez kutyára átültetve, nagyon hangulatos játék, és sem a gazdának de legfőképp a kutyának nem megterhelő. Legnagyobb meglepetésemre, egészen a hatodik osztályig tudtunk eljutni, sajnos a hetedik osztályt, a megengedett harmadik dobással sem tudtuk kijárni, de sebaj.....így is a harmadik helyezést szereztük meg, akárcsak legnagyobb megdöbbenésemre a "rettegett" távolsági futamot.Kép Az első kör után, ahol Bubu minden dobásomat fogta, 14,5 ponttal az első helyen álltunk, aminek azért is örültem nagyon mert ez a futam számított a freestylehoz. Majd a második futamban sajnos begyűjtöttünk egy ejtést, így abban a körben "csak" 13 pontot szereztünk, így összesen 27,5 ponttal a harmadik helyen állhattunk "dobogóra". Igaz a második helyezett Árkosi Józsi és Cudar ugyanennyit gyűjtött, de nekik sikerült mindezt nyolc dobásból összehozni, míg mi 9 dobásból gyűjtöttük be. Mindenesetre el sem akartam hinni, hogy ilyen jól sikerült ez a versenyszámunk..

Kép Ezek után már hab volt a tortán, hogy a freestyle futamunk, ismét győzelmet hozott számunkra, s bár lehet csak hárman álltunk rajthoz ebben a versenyszámban, úgy gondoltam, csak akkor lehetünk méltók a győzelemre, ha apait anyait beleadunk.....hát azt hiszem sikerült.(első kör a fenti képre kattintva, és a második kör) Úgy érzem most Bubkával együtt mindketten nagyon élveztük, amit csináltunk.

Ezzel a freestyle eredménnyel jelenleg vezetjük a DOG CHOW CUP sorozat eme versenyszámát, a harmadik forduló pedig augusztusban lesz a Kathy Miller emlékversenyen. Ha valaki kedvet érez, jöjjön szurkolni, akár Bubunak, akár a többieknek.

Következő megmérettetésünk, 2010.június 26-27.én Dunaszentpálon lesz, ahol a kétnapos verseny egy agility-frisbee versenyt takar. Itt rég nem látott alomtesónkkal Carrievel fogunk 26.-án agility csapatversenyben szerepelni, majd 27.-én frisbee versenyen veszünk részt.

Több nyári eredményes verseny után Amerikában (Chattanooga/TN) a Világ Bajnokságon vettünk részt, ahol igen erős mezőnyben a 16. helyet sikerült megszereznünk.Kép

 

 

Első körünkben (katt a képre) is akadtak ejtéseink, sajnos a nehezebb dobásokból.

Kép

 

 

 

 

De a második körben már jobban sikerült előadnunk a kűrünket.

 

 

Amivel nagyon elégedett voltam, hogy a freehez tartozó távolságiban, Bubka minden dobásomat elkapta, így 13,5 pontot gyűjtöttünk ebben a számban.

A pénteki páros distance versenyen Árkosi József-Nagy Éva+Bubu trió a IV. helyet szerezte meg. Az első körben egy ejtése volt Bubkának, a másodikban viszont mindent fogott.

Fantasztikus élményekkel térhettünk haza, bár az út eléggé megviselt. Azt hiszem sosem lehetek eléggé hálás ebzetemnek, hogy általa eljutottunk erre az eseményre. Köszönöm Bubunak is, illetve mindazoknak, akik által sikerült kiutaznunk, mivel az utazással járó tetemes költséget, egyedül nem tudtam volna finanszírozni...

Sajnos hamarosan ismét kényszeres téli pihenőre vonulunk, de remélem tavasszal újult erővel, és kissé megszaporodva jelentkezünk ismét. Természetesen ha a fedezés sikeres lesz, hozunk majd képeket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.